Pflege Deiner Outdoor-Barfußschuhe aus Fettleder

Pflege Deiner Outdoor-Barfußschuhe aus Fettleder

Gevet of gewaxt leer is de meest robuuste leersoort en wordt altijd gebruikt wanneer het wordt blootgesteld aan hoge belastingen. Het is ook heel gemakkelijk te verzorgen. Wij gebruiken het voor onze ZAQQ outdoor- en wandelschoenen.

Wat is gevet/gewaxt leer?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het leer voorzien van een laagje vet. Dit maakt het bijzonder bestendig zonder zijn soepelheid te verliezen. Meestal gaat het om het gladleer, maar er kan ook nubuck- of suèdeleer gebruikt worden, dat gewaxt wordt. Voor een leek is het lastig te herkennen of het om gevet leer gaat. Het kan er glanzend uitzien zoals gladleer, maar ook mat zoals suède.

Je kunt het beste de vingernageltest doen. Ga met je vingernagel over het oppervlak. Als er een duidelijke lijn zichtbaar is, is het gevet leer.

Gevet leer wordt ook gebruikt voor vintage looks. De krassen en plooien die makkelijk in het leer gewerkt worden, geven het materiaal een typische vintage look.

Zorg ingevet leer

QUINTIC Winter Velours Bruin Waterdicht

ZAQQ outdoor-barefootschoenen van gewaxt leer

Natuurlijk hoef je de vingernageltest niet te doen, je kunt ook gewoon onder de betreffende materiaalbeschrijving kijken. Je vindt bij ons gevet suèdeleer en gewaxt nappaleer.

 

Gevet leer reinigen, verzorgen en impregneren

De verzorging van gevette leren schoenen is helemaal niet ingewikkeld. De beste manier om ze schoon te maken is met een zachte borstel of een vochtige doek. Daarna worden de schoenen geïmpregneerd. Hiervoor is de Active Biwax Spray, die al verzorgende was bevat, het meest geschikt.

Als je het leer nog meer wilt behandelen of krassen of schuurplekken wilt herstellen, kun je na het drogen een schoenpoetsmiddel op basis van was aanbrengen. Zorg ervoor dat je een kleurloos product gebruikt. Omdat de schoenpoets alleen maar de bestaande vetlaag herstelt, dringt deze niet diep in het leer door, maar blijft als een beschermende film op het oppervlak achter. Als je gekleurde schoenpoets gebruikt, kunnen de schoenen afgeven aan de rand van je broek.

Test voordat je de hele schoen behandelt met een verzorgingscrème op wasbasis deze eerst uit op een klein, verborgen plekje. Wij adviseren de kleurloze schoensmeer Rustical Tube.

Terug naar blog
1 van 3