VERVAARDIGING

ontwerp

ZAQQ-schoenen op blote voeten zijn gewoon de beste manier om op blote voeten te lopen. Ons doel is om de buitengewone, unieke eigenschappen van onze ZAQQ-schoenen op blote voeten vakkundig te laten zien met een uitstekend en innovatief ontwerp.

We weten dat het ontwerp een doorslaggevende rol speelt, want "je goed voelen" begint in je hoofd, lang voordat je voeten voor het eerst het zachte leer en de luxe van bewegingsvrijheid voelen.

Ons uitstekende en eenvoudige ontwerp speelt met het gemak van het moderne leven. Dubbele naden omsluiten de best mogelijke materialen op een stijlvolle en absoluut nauwkeurige manier. De zichtbare strobelnaad aan de binnenkant van de schoen laat het perfecte vakmanschap zien en dient tegelijkertijd als een bewegend, stijlvol contrast met de gladde leren kant van je ZAQQ-barefootschoen, want met oppervlakkigheid nemen we geen genoegen, ons ontwerp gaat verder dan het ontwerp van de binnenschoen tot aan de zool.

Binnen is buiten, buiten is binnen. Het gebruik van het fijnste velours, tongelooid nappaleer en hoogwaardige veganistische materialen geeft ZAQQ-barefootmodellen een unieke uitstraling. We spelen vakkundig met beide kanten van de materialen, in combinatie met de buitengewone snitten niet alleen voor je voeten maar ook voor je ogen een ervaring en een absolute uitzondering.

bouw

Je voeten zijn een natuurwonder, perfect gevormd gedurende miljoenen jaren van evolutie. Spieren, botten, gewrichten, fascia en pezen vormen een complex netwerksysteem dat ongelooflijk flexibel en gevoelig is.

Waarom vertellen we je dit? Omdat uw nieuwe ZAQQ is ontworpen voor uw voeten en uw welzijn.

Een grote voorschoen geeft je bal van voet en tenen de ruimte die ze nodig hebben om bij elke stap in alle richtingen uit te zetten. Een volledig vlakke zool zonder hak en zonder spreiding houdt je enkels soepel en voorkomt een pijnlijke verkeerde houding van je hele lichaam. Een lichte demping in de zoolconstructie ontziet je gewrichten en garandeert het onvergelijkbare, lichte ZAQQ-loopgevoel.

Kijk eens goed naar je nieuwe ZAQQ-schoenen op blote voeten. Kun je zien hoe nauwkeurig de naden zijn? Binnenin de schoen zie je de strobelnaad, die de onderkant van de schoen met de bovenkant verbindt. Deze naad hebben we bewust niet verstopt onder een binnenvoering, want ook perfect vakmanschap mag getoond worden. Hier zie je de traditionele kunst van het schoenmaken, die de unieke charme van elke ZAQQ-schoen op blote voeten verklaart.

Bij het ontwerpen van de ZAQQ-barefootschoenen hebben we ons gericht op de essentie. Dat merk je aan de unieke en soepel lopende vetersluiting die de voet ondersteunt zonder af te knellen, de verregaande afwezigheid van metalen oogjes die de look bederven, een kapje aan de achterkant dat de schoen stabiliteit geeft en drukpunten of blaren voorkomt bij het dragen, of een klein riempje, bijvoorbeeld op de achterdop, waardoor je ze gemakkelijker kunt aantrekken.

Bij een ZAQQ-barefootschoen verstoort geen enkele inlegzool* het draagcomfort. Zo behoren zweetvoeten tot het verleden, want leer is een natuurproduct, ademt en transporteert zweet uit de schoen, voor een comfortabele pasvorm en een gezond voetklimaat.

Zoals je kunt zien, hebben we veel ideeën en innovaties in je nieuwe ZAQQ-barefootschoenen verwerkt om je een bijzondere ervaring te geven - het typische lichte ZAQQ-loopgevoel. Overigens bouwen wij niet alleen de mooiste maar ook een van de lichtste blotevoetenschoenen voor jou. Met een gewicht van ca. 200 g voelt u uw nieuwe ZAQQ-schoenen op blote voeten nauwelijks.

leer snijden

In onze fabriek hebben we alle gelegenheid om leer en vegan materialen op maat te snijden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen handsnijden en machinaal snijden.

Handsnijden is technisch interessanter en daar geven wij de voorkeur aan. Natuurlijk kunnen moderne lasersnijtafels of watersnijsystemen veel effectiever en sneller werken, maar geen enkele machine kan het menselijk oog en tientallen jaren ervaring in het hanteren van leer vervangen.

Daarom wordt bij het met de hand snijden een sjabloon van de benodigde onderdelen op het leer geplaatst, gemarkeerd met een leren pen en vervolgens uitgesneden met een speciaal mes. De kunst is om het leer en de mal zo te plaatsen dat gebreken en beschadigingen aan de leerhuid worden weggelaten en niet in het zichtbare gebied worden verwerkt.

Bovendien heeft elke dermis twee verschillende trekrichtingen. Dit betekent dat, afhankelijk van de richting waarin het leer is uitgesneden, er later delen van de schoen zullen zijn die meer kunnen worden uitgerekt dan andere. Uw ZAQQ-schoenen op blote voeten moeten bijvoorbeeld meer in de breedte dan in de lengte uitrekken. Daarnaast mag de instap niet te rekbaar zijn, zodat deze zijn vorm behoudt en de schoen ook na jaren nog perfect aan de voet zit.

Zoals je kunt zien, is het uitsnijden van het leer in de juiste maat en vorm een ​​kunst op zich. Nog een voordeel van handsnijden, we kunnen kleine series voor u bouwen of uw individuele ZAQQ blotevoetenschoen ontwikkelen.

Veroorloven

Het is een algemene misvatting dat alle mensen dezelfde voetvorm hebben. Vrouwenvoeten verschillen op een aantal punten significant van mannenvoeten. De voet van een vrouw is bijvoorbeeld heel anders geproportioneerd omdat vrouwen een smallere hiel en een bredere voorvoet hebben dan mannen. Dit kun je eenvoudig thuis opmeten. Als je een herenschoen gewoon kleiner zou maken en als damesschoen zou verkopen, zou hij aan de voorkant iets te smal zijn en aan de hiel iets te breed. Om echt comfortabele en passende schoenen te bouwen, heb je verschillende leestvormen nodig.

Een leest is een gevormd stuk gemaakt van hout of plastic en is nodig voor de productie van een schoen omdat het de vorm van de voet nabootst. Op basis van dit formulier wordt uiteindelijk een schoenmodel ontwikkeld.

De leest is het hart, de ziel van elke schoen. Als de leest niet zorgvuldig is ontworpen en aan de voet is aangepast, kan de afgewerkte schoen nooit comfortabel en perfect passend worden gemaakt.

Bijna alle fabrikanten gebruiken een combinatieleest, d.w.z. een uniforme leest voor mannen en vrouwen, omdat deze natuurlijk veel gemakkelijker te vervaardigen is en veel geld en tijd bespaart tijdens de ontwikkeling. Het resultaat zijn echter schoenen die niet echt passen bij een man of een vrouw en natuurlijk eerst moeten worden "ingelopen", wat betekent dat het materiaal moet wijken op de plaatsen waar de schoen knelt om aanpassen aan de vorm van de voet. Tips van de fabrikant zoals "een pleister opplakken", "schoen nat maken" of "een schoen moet eerst ingelopen worden" zijn bedoeld om de slechte pasvorm en de winstmaximalisatie van de fabrikant te verbergen. Kwaliteit ziet er in onze ogen anders uit.

Daarom hebben we er de tijd voor genomen en een aparte leest voor mannen, een voor vrouwen en een voor kinderen ontwikkeld. Het voordeel voor jou is dat je nieuwe ZAQQ-barefootschoenen niet ingelopen hoeven te worden en direct uit de doos perfect aan je voet zitten, voor je welzijn en het onnavolgbare ZAQQ-loopgevoel.

U bent van harte welkom om bij ons langs te komen, wij leggen u dan het verschil uit en laten u onze leesten zien. Transparantie zorgt voor kwaliteit, een principe dat we elke dag toepassen.

Naaien

De in de vorige werkstap uitgesneden of geponste leren delen moeten nu in de juiste volgorde aan elkaar worden gevoegd. Het bovenste deel van je nieuwe ZAQQ-barefootschoen, ook wel schacht genoemd, ontstaat door alle afzonderlijke delen aan elkaar te naaien.

Iedereen die ooit heeft geprobeerd iets te naaien, weet dat dit werk niet vanzelf werkt. Om de juiste naad te naaien, vereist het planning en de selectie van de juiste materialen. Om een ​​optimale naad te creëren heb je de juiste naald, de juiste draad, de optimale naaitechniek en natuurlijk de juiste machine nodig.

Niet alleen de naald en de draad moeten goed gekozen worden, ook de stijl van een naad is heel verschillend. Of het nu een zigzagnaad, een kettingnaad, een dubbele naad of een siernaad moet zijn, onze fabriek heeft voor elke naad de juiste en gespecialiseerde naaimachine, want alleen onder perfecte arbeidsomstandigheden ontstaan ​​buitengewone producten.

stotteren

"Strobeling" is een methode om een ​​schoen te naaien die perfect is voor onze flexibele ZAQQ-schoenen op blote voeten. In tegenstelling tot andere soorten productie, vereist strobelen geen voegwapening. Een ander voordeel van dit ontwerp is dat er geen uitstulpingen, oneffenheden of harde randen zijn en het volume van de binnenschoen maximaal benut kan worden.

Dat voel je uiteindelijk bij elke stap die je zet met je nieuwe ZAQQ-schoenen op blote voeten, want hierdoor krijgen alle ZAQQ-schoenen op blote voeten hun bijna grenzeloze flexibiliteit en comfort.

Je kunt je nieuwe ZAQQ-schoenen op blote voeten knijpen, draaien, draaien en verfrommelen zoals je wilt, dankzij het uitgekiende ontwerp neemt je ZAQQ er niets van weg.

Kijk eens goed naar uw nieuwe ZAQQ. Binnenin zie je heel duidelijk de strobelnaad, deze verbindt het onderste deel van je blotevoetenschoen met de bovenschacht. Merk op hoe gelijkmatig en nauwkeurig deze naad is gemaakt. Hier ziet u het ware vakmanschap van onze medewerkers. Waarom zouden we zoiets moois en waardevols verbergen onder een inlegzool?

Als een schoen letterlijk "past als een handschoen", dan is dat vaak te danken aan het Strobel-ontwerp.

Het woord "Strobel" komt van het bedrijf dat deze speciale naaimachine voor schoenen heeft uitgevonden, de Strobel machine. Je kunt een Strobel machine echter niet vergelijken met een normale naaimachine, omdat die fundamenteel anders werken. Een Strobel-machine verbindt twee delen op een heel ongebruikelijke manier. Een naald prikt de draad door beide leren delen. Aan de andere kant pakt een haakje de draad op en leidt deze over de rand van het leer terug naar voren waar de naald de draad grijpt en weer door het leer prikt. Op deze manier wordt lus na lus opgesteld, totdat de schoen uiteindelijk helemaal rond is. Om een ​​schoen nauwkeurig te naaien is veel handvaardigheid en ervaring vereist, omdat het gladde onderste deel van de schoen moet worden verbonden met het veel grotere bovendeel.

Vorm geven aan

Barefoot-schoenen die onze fabriek verlaten, dragen voornamelijk de ZAQQ-letters op de binnenzool.

Ook voor deze belettering gebruiken we een ongebruikelijke oplossing. Voor een hoogwaardige verwerking en een bijzondere look worden deze letters in een complex proces met een hot stamping permanent in het leer of veganistische materialen gedrukt.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een koperen stempel verhit tot een temperatuur van precies 180° Celsius en vervolgens met een pers in het stuk leer geperst. Hier hangt het af van de juiste druk en het exacte tijdsbestek om een ​​echt perfect resultaat te bereiken. Het opschrift is in het materiaal gestanst en behoudt zijn vorm ook na jaren.

Het voordeel ten opzichte van transferstempels of eenvoudige kleurstempels is dat het motief niet langzaam weer kan worden verwijderd door mechanische actie. Een schoen die voorzien is van het ZAQQ-logo, blijft de rest van zijn leven een echte ZAQQ-barefootschoen.

Zoals u kunt zien, zijn uw nieuwe ZAQQ-schoenen op blote voeten echt doordacht tot in het kleinste detail en echt uniek.

Lijm de zool en naai hem met de hand*

Een van de laatste en toch moeilijkste stappen is het naaien van de zool. Ook hiervoor zijn hoogontwikkelde machines.

We hebben lang moeten testen om de meest duurzame en hoogwaardige variant te vinden.

Zoolnaaien bestaat ook uit veel individuele, veeleisende klussen. De schacht moet dienovereenkomstig worden voorbereid op de verbindingspunten. Hiervoor wordt elke schacht met de hand afgeplakt met plakband om het materiaal vervolgens voorzichtig op te ruwen. Tevens wordt de gehele zool op het lijmoppervlak opgeruwd om een ​​optimale hechting met de lijm te vormen.

Vervolgens wordt de zool voorzichtig met de hand op de schacht getrokken en in de zoolpers geplaatst. Hierbij bewegen enerzijds een met lucht gevuld rubberen kussen en anderzijds een gevormde bal en hielstuk onder hoge druk samen. Op deze manier kan het rubberen kussen zich volledig om de zool wikkelen en precies verlijmen.

De juiste maat is cruciaal. Als er te veel lijm is aangebracht, wordt deze aan de randen eruit gedrukt, met te weinig lijm zal de zool geen goede houvast vinden. Als de druk van de pers te hoog is ingesteld, kan het bovenwerk of de zool beschadigd raken. Zie je, het lijmen van een zool klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is.

Dit is ook de reden waarom we kosten noch moeite hebben gespaard en hebben besloten om onze eigen fabriek te hebben, omdat we alleen zo kunnen garanderen dat elke schoen wordt gemaakt met dezelfde toewijding en passie waarmee we hem hebben ontwikkeld.

Na het lijmen wordt de ZAQQ-zool genaaid. Een oud gezegde van een schoenmaker luidt: een steek kan alleen worden vervangen door een sterkere steek. Natuurlijk kunnen moderne lijmen een zool met een bovenwerk verbinden. Het is echter altijd mogelijk dat de lijmverbinding na verloop van tijd losraakt op bijzonder belaste plaatsen. Alleen een naad kan dit blijvend verhelpen. Daarom staat een met de hand genaaide zool voor de hoogste kwaliteitseisen en onderstreept het bijzondere van uw nieuwe ZAQQ-schoenen op blote voeten. Veel fabrikanten weten dit en imiteren daarom een ​​naad op hun schoenen om de klant voor de gek te houden door te denken dat ze van hogere kwaliteit zijn. Wij bij ZAQQ houden echter van kwaliteit en nemen geen genoegen met halve maatregelen.


*behalve bepaalde modellen