VEGAN MATERIAAL

Barefoot schoenen gemaakt van veganistische materialen

Ons assortiment vegan, duurzame barefoot schoenen groeit continu en de vraag bewijst dat we op de goede weg zijn!

Vegan is niet alleen een trend en zeker niet alleen een dieet, het is een levensstijl. Alles van dierlijke oorsprong wordt niet geconsumeerd. Voedingsmiddelen zoals vlees, melk of kaas zijn taboe. Een veganistische levensstijl gaat niet alleen over voeding. Cosmetica die op dieren zijn getest of dierlijke ingrediënten bevatten, worden ook niet gebruikt. Maar consumptie strekt zich uit tot kleding. Veganisten doen het zonder iets van wol, zijde of leer. Met het toenemende aantal veganisten groeit ook de vraag naar vegan schoenen.

Met onze vegan barefoot schoenen weet je zeker dat niets van dierlijke oorsprong is.

Veganistische schoenen voor dames en heren

Toen we veganistische blotevoetenschoenen gingen gebruiken, waren we verbaasd over wat er allemaal mogelijk is zonder leer. We geven toe dat we in het begin erg sceptisch waren, onze schoenen moeten immers net zo gezond, comfortabel en duurzaam zijn als onze niet-veganistische modellen.

We hadden veganistische materialen in gedachten als kunstmatig, niet-ademend en van korte duur! Nadat we ons intensief met het onderwerp hebben beziggehouden, zijn we gewoonweg enthousiast.

We hebben de verschillende veganistische materialen op de proef gesteld en de beste voor onze schoenen geselecteerd. We hebben nu een indrukwekkende selectie veganistische blotevoetenschoenen voor dames en heren, en er komen er steeds meer bij. Kom gewoon af en toe eens langs, wij hebben gegarandeerd de volgende vegan dames- of herenschoen in ons assortiment.

Materialen voor onze veganistische schoenen

We gebruiken verschillende veganistische materialen voor onze schoenen. Onder de betreffende schoenbeschrijving vindt u gedetailleerde informatie over elk model.

Deze prachtige stoffen vind je bij ons:

Ökotex 100 stof

De vegan stof lijkt bijna op suède en voelt heel zacht en soepel aan. Het is ook ademend en heeft een antibacteriële afwerking. Het materiaal is gecertificeerd door Ökotex 100 en is een van de meest ecologische, veganistische stoffen voor schoenen.

kurk

Kurk is de afgelopen jaren een van de meest populaire natuurlijke materialen geworden. Voor onze veganistische schoenen gebruiken we kurk van hoge kwaliteit uit Portugal, die afkomstig is van duurzame productie.

Kurk is een ideaal bovenmateriaal voor schoenen omdat het ademend, waterafstotend en gemakkelijk met een vochtige doek te reinigen is.

Pinatex

Piñatex wordt gemaakt van de cellulosevezel van ananasbladeren, een bijproduct van de ananasindustrie. Meestal verbranden of rotten de bladeren vanzelf.

Door Piñatex te produceren, hebben de ananasboeren zelfs de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren met het afvalproduct.

Piñatex is een bijzonder duurzaam product omdat er geen andere hulpbronnen zoals land, water, elektriciteit of kunstmest nodig zijn voor de productie.

Piñatex kan overal worden gebruikt waar normaal leer wordt gebruikt. Het is ademend, kneedbaar en zeer duurzaam, waardoor het het ideale materiaal is voor veganistische schoenen.

netstof

Voor onze luchtige zomerschoenen gebruiken we vegan mesh-stof als buitenmateriaal in combinatie met katoen aan de binnenkant. Beide zijn heerlijk ademend en daardoor perfect voor de warmere dagen van het jaar.