De 4 seizoenen in ZAQQ schoenen

Die 4 Jahreszeiten in ZAQQ Schuhen

Eva heeft al veel ervaring met het dragen van barefootschoenen. Haar nieuwe EXPEQ Wide is haar 4e ZAQQ schoen, die ze aanvankelijk niet wilde houden. Maar na de eerste twijfels werd ze toch verliefd op ze. Sindsdien heeft ze vele tochten met barefootschoenen gemaakt en is ze er heel blij mee.

Eva, we hopen dat je nog veel plezier zult hebben met je ZAQQ’s.

 

Wil jij ons ook een bericht sturen voor publicatie?

Schrijf ons dan:

wij@zaqq.de

ZAQQ-Barefoot-Erfahrungsbericht-4


Het kan de blote voet alleen zijn – blootsvoets en 100% ademend en waterdicht. Maar goede schoenen kunnen ons ook een goed gevoel geven. Zoals zoveel vrouwen heb ik ook last van koude voeten, dus ik dacht: ik probeer het eens. Zo min mogelijk schoenen aan mijn voeten dragen, en als mijn tenen voldoende vrijheid hebben en actiever zijn, is dit zeker een voordeel. Allereerst in mijn werk met mijn eerste teenschoenen, die mij na 13 jaar nog steeds kleurrijk door het bedrijf dragen. Inmiddels bezit ik talloze paren barefoot-/minimalistische schoenen en sandalen, van 11 verschillende fabrikanten, die mijn wondervoeten beschermen wanneer blote voeten niet mogelijk zijn.

ZAQQ-Barefoot-Erfahrungsbericht-3


Toen ik op zoek was naar een sandaal die ook bij jurken gedragen kan worden, kwam ik toevallig de ZAQQ CLIQ tegen; een elegante, minimalistische leren schoonheid die absoluut comfortabel is om in de zomer te dragen. En toen kwam de PEAQ Broque Cognac als toevoeging als de blotevoetenlook met een lange broek niet zo opvallend mocht zijn. Overigens zijn dit mijn favoriete schoenen als ik extreem lange afstanden loop in de stad of op het asfalt, omdat de brede tenenbox altijd voldoende ruimte biedt voor de tenen als mijn voeten normaal gesproken een beetje opzwellen. De seizoenen veranderen en ik wilde nu ook voor de herfst en winter een schoenmodel voor wandeltochten en dagelijks gebruik in de winter. Ik wandelde in de zomer immers elk weekend in de Oostenrijkse bergen, meestal op blote voeten of zo minimalistisch mogelijk. De winter is altijd mijn grootste probleem, omdat mijn tenen de neiging hebben om in ijspegels te veranderen en dikke sokken en ruimte voor mijn tenen belangrijk zijn. Daarom heb ik weer eens rondgekeken in de ZAQQ online shop. Daar kwam ik dit model tegen, vanwege de brede tenenbox, antislipzool en het feit dat dit model ook nog eens waterdicht is.


ZAQQ-Barefoot-Erfahrungsbericht-6

EXPEQ Wide Grey Waterproof

EXPEQ Wide Grey Waterproof Nee, geen liefde op de eerste stap – hij beviel me in het begin helemaal niet. Te veel zool - te hoog - te stijf - gewoon een grijze muis. “HIJ” past niet en dus belandde hij zelfs 3 keer in de schoenendoos voor terugzending MAAR hij bleef. Ik weet niet waarom, maar ik deed ze steeds weer aan en toen kwam de eerste wandeltocht. Ik vergeleek ze voortdurend met andere modellen en dit paar had het niet gemakkelijk met mij. In de loop van de maanden zijn we naar elkaar toegegroeid en nu ben ik echt dol op deze schoen.

Zoals alle ZAQQ schoenen is ook dit model in het begin zeer comfortabel en ze vormen zich na verloop van tijd echt naar je voeten. Wat mij in het begin stoorde was het hielgedeelte van de zool, dat niet zo flexibel is, maar ik vind het nu uitstekend omdat de hiel stabiel in positie blijft en de voorvoet kan zoals bij spiraaldynamiek naar binnen schroeven, wat voor optimale stabiliteit zorgt. De outdoorzool heeft een geweldige grip, ik heb alles getest wat in de natuur glad en onstabiel is, van nat mos op rotsen, vochtige wortels en bospassages, gemakkelijke klimroutes bij lichte sneeuwval en over bevroren paden tijdens winterse bergwandelingen.

ZAQQ-Barefoot-11
Waterdicht: ja, de schoen is waterdicht als de wandelpaden nat, modderig en besneeuwd zijn, maar ik ben er nog niet mee in de zwaarste regen geweest. Voor dat geval heb ik echter ook een paar waterdichte sokken bij me. En omdat deze schoen zo breed is, kon ik in de winter dikke sokken en/of warme inlegzolen dragen en had ik nog steeds genoeg ruimte voor mijn tenen om te bewegen. Als de temperaturen rond het middaguur stegen, profiteerde ik van het seizoen om een langere afstand op blote voeten te lopen. Daarna was ik te lui om mijn sokken en de EXPEQ weer aan te trekken, dus liet ik de sokken achterwege en liep gewoon op blote voeten in de schoenen. Niet alleen was het verrassend zacht en comfortabel, maar bovendien ontdekte ik het beste voor mij aan deze schoenen.

Toen ik ze uittrok, kwam de binnenvoering er ook uit, omdat deze alleen aan de bovenrand stevig is vastgenaaid. De binnenvoering wordt binnenstebuiten gekeerd, waardoor de schoen zowel thuis als onderweg perfect kan drogen. Bij het dragen van de schoenen blijft de binnenvoering op zijn plaats en glijdt niet weg. Deze schoenen zijn voor mij iets te warm voor zomerse wandelingen en het is maar goed dat ZAQQ de EXPEQ Mid in de collectie heeft.

ZAQQ-Barefoot-Erfahrungsbericht-7


Ja, er zijn modellen van andere fabrikanten waarbij de zool dunner en flexibeler is en de schoenen lichter in gewicht zijn, maar geen van mijn andere modellen “voelt aan als een handschoen”, zoals mijn vriendin zei toen ze ze paste. Ook zij was onder de indruk van mijn zachte, prachtige PEAQ Broque Cognac en de EXPEQ Wide, die 652 gram weegt in maat 39 en 396 gram in maat 38 voor de QUIQ Trail.

Ik plan deze zomer een langeafstandswandeling van drie weken langs de Via Alpina in de Zwitserse bergen en voor deze wandeltocht heb ik alle mogelijke modellen getest die ik bezit. Ondanks dat ze iets zwaarder zijn, draag ik bij mooi weer de Zaqq QUIQ Trail Blue, omdat ze niet alleen de geslaagde outdoorzool hebben, maar ook deze aanvankelijk vreemde binnenvoering. Maar ook deze was ook in de praktijktest zeer overtuigend, omdat hij wat weerstand biedt en de voet dus zelfs op steile bergpassages niet in de schoen wegglijdt. Bij regenachtig weer beschermt het kleinere broertje Expeq Mid mijn voeten, want hij is waterdicht, slipvast en de binnenvoering kan perfect drogen in de zon. Er zullen in de loop van de tijd zeker andere modellen op mijn schoenenrek belanden, aangezien de keuze aan modellen geweldig is.

Terug naar blog
1 van 3