Comfortabele businessschoenen voor heren

Bequeme Business Schuhe für Herren

Het vinden van een businessschoen voor heren die niet alleen comfortabel is, maar ook past bij de toepasselijke dresscode en je outfit kan snel een uitdaging worden. Maar het is niet zo moeilijk!

Begrippen als zakelijk, business casual of casual kunnen worden gebruikt om bestaande dresscodes te beschrijven. Maar wat zit er precies achter deze begrippen en vooral, welk schoeisel is in elk geval gepast?

Om blunders te voorkomen, volgen hier enkele tips voor de perfecte businessoutfit voor heren. We geven je suggesties voor geschikte businessschoenen en hoe je deze het beste kunt combineren.

Onze ZAQQ’s zijn niet alleen comfortabel, maar ook nog eens elegant afgewerkt! Met onze schoenen kun je op comfortabele zolen je business doen en ben je als businessman altijd stijlvol gekleed.

De klassieke businessschoen voor heren

Bijzonder geliefd zijn brogues; dat zijn businessschoenen met een decoratief gaatjespatroon, de zogenaamde ‘broguings’. Zwarte businessschoenen zijn erg populair bij mannen omdat ze eenvoudig te combineren zijn met elke kleur pak. De broguings zijn echter veel beter zichtbaar op bruin leer, waardoor ze er in deze kleur zelfs nog eleganter uitzien.  Het hoeft dus niet altijd zwart te zijn. Wel moet je erop letten dat de kleur van de businessschoen bij de rest van je outfit past en dat deze subtiel is. Felle kleuren passen absoluut niet bij een klassieke businesslook!

 

BRIQ brogue als klassieke businessschoen voor heren

Met onze BRIQ Brogue Black kun je niet in de fout gaan. Hij ziet er elegant uit en past bij elk pak.

Als je een andere kleurvariant wilt, raden we je de BRIQ Brogue Dark Brown aan. De donkerbruine kleur maakt hem discreet en stijlvol. Combineer hem met een zwart pak voor een subtiel accent.

Businessschuh-BRIQ-Brogue-Black


Business casual - de juiste herenschoen voor de moeilijke middenweg

Business casual is veruit de lastigste dresscode, omdat deze lastig te definiëren is. Het is de gulden middenweg: chic en elegant, maar toch casual en netjes. Je hebt wat speelruimte om je eigen stijl in te brengen. Hier geven je een paar voorbeelden van hoe business casual geïnterpreteerd kan worden. 

Een donker jasje met beige chino’s gecombineerd met een lichtgekleurd poloshirt – dit is een typisch voorbeeld van de casual maar toch chique middenweg. Maar de hele outfit is snel verpest als je er niet de juiste business-casual schoenen bij kiest.

Maar wat is dan de ideale business-casual schoen voor heren?

In principe kun je dit op twee manieren benaderen. Je draagt een businessschoen in een meer casual variant of een casual schoen in een zeer elegante uitvoering.

Heren businessschoen in een teruggebrachte variant

Laten we eens kijken naar de eerste variant en onze klassieke brogue van hoogglanzend gladleer onder de loep nemen – een typische businessschoen. Met slechts een paar aanpassingen wordt de elegante brogue een business-casual schoen. Ga voor suède, een andere, niet-klassieke kleurvariant of een herenschoen zonder gaatjesversiering.

Onze BRIQ Brogue Velours Brown is met zijn suède de casual collega van onze BRIQ Brogue Black in glanzend leer en daarmee een perfect voorbeeld van een business-casual schoen voor heren.

Met onze BRIQ Brogue Antique Brown kun je een andere kleur aan je outfit toevoegen. In deze uitvoering is de schoen zeer stijlvol, maar een beetje ingetogen in zijn elegantie.

Businessschuhe-BRIQ-Antique-braun


BRIQ

Zelfs een schoen zonder brogues kan de perfecte business-casual schoen voor heren zijn. Onze BRIQ Prime Black mist de gaatjesversieringen, waardoor hij er veel eenvoudiger uitziet dan zijn stijlvolle tegenhanger.

Businessschuh-BRIQ-Black


Onze PEAQ ziet er stijlvol uit met zijn gladde zwarte leer en brogues, maar het is geen klassieke businessschoen omdat de vorm te casual is. Hij past daarom ook perfect bij de business-casual look voor de moderne man.

PEAQ

Sneakers voor mannen die er business casual uitzien

De afgelopen jaren hebben sportschoenen ook hun plek veroverd in de zakenwereld. Het hangt altijd af van de combinatie en kan er heel stijlvol uitzien.

Een mooi pak in lichte tinten met donkere sneakers is een perfecte combinatie. Je moet je schoenen echter zorgvuldig kiezen, afhankelijk van de zakelijke omgeving!

Een sneaker van hoogwaardig leer is perfect – de luxe variant van een casual schoen. Over het algemeen moet vooral worden gelet op de eenvoud en elegantie van de schoen. Hij mag casual zijn, maar mag niet te veel opvallen. Kies voor subtiele kleuren, ook voor de veters, die nooit te veel mogen afwijken van de schoen!

Onze comfortabele PIQUANT in de uitvoering Nappa Black kun je perfect op kantoor dragen. Omdat dit een zeer minimalistische sneaker is, kun je hem met elke outfit combineren – onze allrounder onder de casual schoenen met een business-casual look!

PIQANT-Nappa-Black

PIQUANT Nappa Black

Je kunt onze QORE Low Rafter combineren met lichtgekleurde chino’s om vakkundig de toon te zetten voor je business-casual look.

QORE-low-sierra


Onze QRAND Cork Derby is gemaakt van het fijnste kurk en staat voor lichte elegantie. Met een lichtgekleurde pantalon wordt je outfit een echte blikvanger in de zomer – sportief, fris, zelfverzekerd, maar vooral elegant!

QRAND Cork Derby

De perfecte businessschoen voor heren in een casual look

De casual look geeft de moderne man veel vrijheid. Hier kun je bijna niets fout doen. Een blauwe jeans met een modern jasje en gekleurde sneakers? Ja, in de casual look kan dat. Maar let altijd op dat het passend is voor op kantoor.

Als je nieuw bent in een bedrijf en je je casual moet kleden, doe je er goed aan om op je eerste dag een discrete business-casual look te dragen. Zo ben je niet te netjes, maar ook niet te casual gekleed. Kijk de eerste dagen naar de stijl van je mannelijke collega’s en pas je outfit daarop aan. Zo voorkom je zeker een misstap. Of zou jij je op je gemak voelen als je de enige in jeans was?

Welke herenschoenen passen bij een casual look op kantoor

In principe ben je redelijk vrij om de passende schoenen te kiezen. Het kan een stijlvolle businessschoen zijn met een jeans, maar je kunt ook sneakers dragen.

Het mag er echter niet te casual uitzien, maar moet nog steeds stijlvol zijn! En de ongeschreven regel is: hoe casual de schoen ook is, hij moet altijd schoon en verzorgd zijn!

Onze PIQUANT Sierra zet met zijn witte zool en prachtige aardse kleuren een geweldig accent. Hij kan perfect worden gedragen met jeans en een net poloshirt.

Business-Casual-PIQUANT-Sierra24BmgynuMb9rD

PIQUANT

Ook onze SLOQ Blue is geschikt voor op kantoor. Hij ziet er chic uit, is casual en comfortabel en toch absoluut modieus.

Als je op bovengenoemde aspecten let, kun je uiteindelijk vrijwel elke sneaker dragen. Bekijk hier alle modellen voor heren en maak van de casual look jouw eigen stijl:

Alle sneakers voor heren

Met gemak de juiste businessschoen voor de moderne man

Zoals je ziet is het niet zo moeilijk om de juiste businessschoen voor heren te vinden. Met onze ZAQQ barefootschoenen ben jij als moderne, zelfbewuste man altijd stijlvol en perfect gekleed voor de gelegenheid. Comfortabelere businessschoenen voor heren vind je niet!

Ga meteen naar je perfecte model op zoek:

Bekijk alle businessschoenen voor heren

Terug naar blog
1 van 3